23948sdkhjf

AF kjøper Betonmast

AF Gruppen ASA har, gjennom Betonmast Holding AS, inngått avtale med styret i BetonmastHæhre om kjøp av 100 prosent av aksjene i Betonmast-konsernet.

AF Gruppen ASA har, gjennom Betonmast Holding AS, et selskap som eies 66 prosent av AF Gruppen og 34 prosent av ledelse og tidligere aksjonærer i Betonmast, inngått avtale med styret i BetonmastHæhre om kjøp av 100 prosent av aksjene i Betonmast-konsernet.

Må godkjennes

Kjøpet er betinget godkjenning av generalforsamlingen i BetonmastHæhre som er planlagt gjennomført den 16. september. Aksjonærer som representerer 66 prosent av aksjene i BetonmastHæhre har forpliktet seg til å stemme for transaksjonen.

Kjøpet er videre betinget en begrenset due diligence og at transaksjonen blir godkjent av konkurransemyndighetene. Transaksjonen forventes gjennomført i oktober 2019.

1000 ansatte

Betonmast-konsernet har ca. 1 000 ansatte og består av totalt 16 selskaper i segmentene Betonmast Norge, Betonmast Eiendom og Betonmast Sverige.

Selskapene hadde en omsetning på MNOK 6 942 og et resultat på MNOK 217 i 2018.

Avtalt pris på aksjene er på MNOK 2 075.

Ledelse og tidligere aksjonærer i Betonmast finansierer sin andel av kjøpet gjennom tilførsel av MNOK 352 i egenkapital til Betonmast Holding. AF Gruppen finansierer resten av kjøpesummen gjennom en kombinasjon av egenkapital og lån. AF Gruppen finansierer kjøpet gjennom eksisterende lånerammer i AF Gruppen samt ved å benytte eksisterende styrefullmakt til å gjennomføre en rettet emisjon på MNOK 400 mot selskapets fire største aksjonærer, OBOS BBL, ØMF Holding AS, Constructio AS og Folketrygdfondet, som har forpliktet seg til å tegne de nye aksjene. Den rettede emisjonen forventes gjennomført ved gjennomføring av kjøpet til tegningskurs tilsvarende børskurs på dette tidspunktet. Styret vil legge til rette for likebehandling av alle AF-aksjonærer og vil således foreslå for en ekstraordinær generalforsamling som styret innkaller til, at det vedtas en reparasjonsemisjon overfor de øvrige aksjonærene i selskapet per generalforsamlingstidspunktet til samme kurs som i den rettede emisjonen.

AF Gruppen ønsker at alle ansatte i Betonmast som i dag har eierandel i BetonmastHæhre AS skal fortsette sitt eierskap i Betonmast Holding. Etter at kjøpet er gjennomført, vil Betonmast Holding tilby aksjer til disse aksjonærene til samme betingelser som Betonmast Holding betaler i transaksjonen. Det forventes at AF Gruppen etter dette vil opprettholde en eierandel i størrelsesorden 60 prosent.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.203