23948sdkhjf

Denne uka blir det storkontroller av tungbiler

Over 80 tungbilkontrollører fra hele landet jobber på skift i Midt-Norge.

Tungbilkontrollører fra hele landet er på plass i Møre og Romsdal og Trøndelag for å stoppe og kontrollere tungtransporten.

- Vi ønsker å stoppe tunge kjøretøy for å kontrollere at både kjøretøyene og sjåførene er trafikksikre. I tillegg bidrar økt kontroll til å sikre like konkurransevilkår i transportbransjen, sier seksjonsleder Runar Inge Larsen i Statens vegvesen.

Under denne kontrollen vil vi ha et særlig fokus på teknisk kontroll av kjøretøyene. Enkelte kjøretøy vil vi ta inn i kontrollhallene for utvidet kontroll av bl.a. bremser, hjuloppheng og rammeverk.

Vi vil også kontrollere blant annet hviletid, lastsikring og kabotasje.

Jobber med kollegaer fra hele landet

Dette er en årlig nasjonal kontroll som arrangeres over hele landet på rundgang. I fjor var den i Nord-Norge og i år er det Midt-Norge sin tur.

- Det er en stor fordel for alle som jobber som kontrollører i Statens vegvesen å møtes og jobbe sammen. Sjåførene skal oppleve at de blir behandlet likt uansett hvor i landet de blir stoppet i kontroll, og da må vi sørge for at våre rutiner er like over hele landet. Det er viktig at kontrollørene kan møtes på denne måten for kompetanseutvikling og erfaringsutveksling, sier Larsen.

Under årets kontroll deltar også fire kollegaer fra kontrollmyndighetene i Sverige og åtte fra Danmark for å være med på tungbilkontrollene i Midt-Norge.

- I tillegg til generell styrking av samarbeidet, tror vi felles deltakelse i praktiske kontroller som dette kan være et viktig tiltak for økt kompetanse- og erfaringsutveksling mellom kontrollmyndighetene for tunge kjøretøy i Norden, sier Larsen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063