23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Hans Følsgaard vinner stort anbud: Nye transformatorer skal fremtidssikre Øst-Danmarks strømnett

I et nylig avsluttet anbud har Hans Følsgaard A/S sikret seg en viktig rolle i moderniseringen og fremtidssikringen av Østdanmarks strømnett. Fra 2025 skal Hans Følsgaard levere distribusjonstransformatorer med en samlet årlig verdi på ca. 90 millioner danske kroner, noe som markerer et betydelig skritt fremover for regionens energiinfrastruktur.

Transformatorer er avgjørende for å takle den økende etterspørselen etter elektrisitet, som forventes å akselerere i årene som kommer, spesielt med et økt skifte til elektrisk transport og virksomheter som tradisjonelt har brukt fossilt brensel.
– Alle analyser viser at etterspørselen etter strøm vil øke, og det betyr økt press på strømnettet. Derfor gjør vi massive investeringer i det østdanske strømnettet, og det er avgjørende at vi har sterke partnere.

Hans Følsgaard og Koncar har tilbudt noen transformatorer som har svært høy energieffektivitet, noe som kan bidra til å holde strømtapet i strømnettet nede. Og når vi kan minimere dette netttapet, er det noe som til syvende og sist resulterer i et mer bærekraftig strømnett – både økonomisk og energimessig, sier Frederik Dalgård Andersen, planleggingssjef i Cerius-Radius.
Hos Head of Powertech i Hans Følsgaard, Lars Hoppe-Hagelskjær, har den store ordren bekreftet vekten Hans Følsgaard har fått på infrastrukturområdet: «Vi har solgt transformatorer til den danske infrastrukturen i 30 år, og med denne avtalen med NEXEL er vi bekreftet at vi er en betydelig partner også på dette området.  som har valgt oss som sin første leverandør."

Tomas Christensen, funksjonssjef i Nexel, peker også på den strategiske fordelen med anbudsresultatet: «Det var viktig for oss at anbudet gikk til fordel for flere leverandører, da det gir oss økt leveringssikkerhet. Hvis det skulle oppstå uforutsette komplikasjoner hos den ene personen, kan vi alltid tegne litt mer på den andre. Transformatorene skal brukes både til å oppgradere våre eksisterende anlegg og når vi skal bygge nye. For eksempel når boligbygg og næringsarealer utvides, eller når det settes opp nye hurtigladestasjoner for elbiler, forklarer han.
Kontrakten, som løper fra 1.1.2025 til slutten av 2029 med mulighet for forlengelse, sikrer at Hans Følsgaard vil spille en sentral rolle i utviklingen og sikringen av et mer robust og effektivt strømnett i Østdanmark.

Hans Følsgaard AS
Bark Silas Vei 8
4876 Grimstad
Grimstad
Norge

Kontaktperson

Steffen Bie Paulsen
Country Manager
+47 37 09 09 43 spa@folsgaard.com

Send til en kollega

0.034