Rosendal, Hesselberg, Sandvik: Menneskene på Vei og Anlegg miniserie del 1
FIRE DAGER TIL ENDE: Messen Vei og Anlegg 2024 som pågår på Lillestrøm nå er et powerhouse for anleggsbransjen i Norge. Tungt serverer smakebiter underveis.
Eivind har truffet Morten Knutsen, driftssjef Hesselberg, og Malin Nygård, markedsansvarlig Hesselberg, et selskap som har mye spennende, se blant annet HER.
Se den helt nye elektriske Komatsu 210
Hesselberg ønsker å vise frem bredden av det de kan tilby av produkter, som automasjon, logistikkløsninger og gravemaskiner.
- Vi har blant annet Komatsu 210 som har vært omtalt tidligere. Den er vi stolte av å kunne vise frem. Vi skal i tillegg gjøre folk kjent med vårt nye design, og hele bredden i vårt sortiment, sier Morten Knutsen, driftssjef i Hesselberg.
Han sier at messen blir bra for Hesselberg hvis det blir godt besøk og de får skapt gode relasjoner.
- Vi ønsker å vise oss frem som helhet, uansett om du skal handle Komatsu eller Manitou. Vi har mange forespørsler fra folk som ønsker å komme til oss på standen, og det kommer faktisk folk fra utlandet som skal se den nye elektriske 210. Dette er en av fem maskiner i Europa som er levert fra Komatsu.
- Vi har også med servicebilen vår, slik at man kan ta en titt i den. Og vi ønsker å treffe de unge, vi har et nytt kursbygg på Lindeberg der vi tilbyr opplæring, sier Malin Nygård.
Rosendal i støtet
Eivind har også truffet Tor Anders Høgaas, daglig leder Rosendal Maskin.
Her viser han frem den nye JCB valsen. - Dette er en ny serie fra JCB. Vi hadde det for noen år siden, og nå prøver vi med en relansering, sier Høgaas.
Han forteller at de bruker Vei og Anlegg til å vise frem nyheter og maskiner de ikke vanligvis viser frem. - Vi vet at Vei og Anlegg er en annen type utstilling enn en regional messe. Den er litt mer langsiktig. Vi viser frem det som kommer og det vi ønsker å selge. Vi har også med JCB generatorer som også er en nyhet. Ellers er det naturligvis fokus på elektriske maskiner, og av 16 maskiner er fem elektriske på vår stand, sier Høgaas.
Han trekker også frem graveren Develon 225X som har fått elektriske spaker, det vil si at det ikke er hydraulikk. - Vi vet at dette kommer i fremtiden.
For Rosendal Maskin vil messen bli en suksess hvis det kommer mye folk. Høgaas mener det er viktig med en opptur for bransjen nå.
- Etter en rolig tid i bransjen vil det være bra med litt positivitet rundt i anleggsbransjen. Da vil folk også begynne å kjøpe maskiner igjen. Men her er det mye som skal spille inn. Jeg føler det løsner litt, og håper messen kan være med å hjelpe til med det. Messen er viktig fordi det er et utstillingsvindu, det er innendørs, stort og proft. Her gjør alle det de kan for å lage en bra ramme, sier Høgaas.
Sjekk denne linken for hva vi har skrevet om Rosendal tidligere.
Sandvik Norge med stål i øynene
Magne har hilst på Sandvik Norge, som har litt av hvert å fortelle og stiller ut borerigg og ny generasjon av borstål.
Tidligere har det vært vanskelig å utnytte kreftene til borriggen til Sandvik Norge. Det har forandret seg, melder de. Nytt borstål tåler langt mer krefter.
Tor Arne Rønningen, (svart genser) og Arild Sande (hvit skjorte) i Sandvik Norge forteller at den nye gjengetypen «curved thread» har lenger levetid, gir høyere produksjon og lavere dieselkostnader.
Det store trekkplasteret de to står foran, er borriggen DX810i. - Denne maskina er den eneste som kan bruke det nye bor-stålet.
Borstålet er spesielt utviklet for DXi-serien. - Tidligere har det vært utfordrende at maskina er så kraftig at vi ikke har fått utnyttet kapasiteten med det borstålet vi har hatt tidligere. Nå har vi endelig muligheten til å få hentet ut kraftreservene vi har.
Med dette borstålet, viser tester mellom 15-30 prosent økt produksjon på maskina. Annet artig Sandvika stiller ut, er simulator for produksjonsrigger. Sandvik Norge holder til på Skjetten, ikke så langt unna, altså.
Fortsettes.
Opphav og kilder: En originalserie på Tungt.no