23948sdkhjf

Tidligere Bring Frigo er blitt et mønsterbruk: feilfritt i foretakskontroll

SJELDENHET: Frigoscandia er dagens navn på det tidligere Bring Frigo, og eieren er nå giganten Dachser. I en nylig gjennomført foretakskontroll utmerket foretaket med 400 sjåfører seg med å gå feilfritt igjennom.

«Med tanke på bedriftens størrelse må det ses på som en prestasjon», skriver Trailer.se om resultatet fra foretakskontrollen hos det tidligere Posten Bring-eide foretaket. I Sverige er dette så sjeldent at det er omtalt av andre medier også.

Foretakskontrollen ble gjennomført i august og september 2023. Da Transportstyrelsen, det svenske svaret på Statens vegvesen, oversendte resultatet i juni i år, var det uten en eneste krone i sanksjonsgebyr.

Tiltak etter kontroll i 2014

Trailer.se skriver at Frigoscandia, som holder til i Helsingborg, har drevet aktivt med forebyggende arbeid i flere år. Dette arbeidet ble satt i gang etter en foretakskontroll i 2014 som ikke gikk like bra som den siste.

Blant det som ble satt i verk, var daglig gransking av både sjåfører og kjøretøy.

- Antall overtredelser minsket raskt, sier Kent Davidsson, som har vært sentral i dette arbeidet.

Nervøse uten grunn

I en kontroll i 2017 kom bedriften unna med 4000 i gebyr, som var en klar forbedring. I dag er forholdene så gode at Davidsson kun jobber halv tid med å følge opp at sjåførene overholder kjøre- og hviletidene.

- Likevel ble vi litt nervøse da Transportstyrelsen meddelte at de ville gjennomføre en ny foretakskontroll, sier han.

Det hører med til historien at Transportstyrelsen faktisk fant noe å pirke i: det manglet opplysninger for tre innleide sjåfører. Frigoscandia kunne imidlertid vise til at de hadde forsøkt å hente inn opplysningene, uten å få svar fra bemanningsbyrået. Dermed slapp de gebyr.

Les også:

Dachser utvider i nord – nå eier de Frigoscandia, tidligere Bring Frigo

KLIKK for alle artikler i EKSTRA Tungt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063