23948sdkhjf

Samling rundt kampsak: Ønsker døgnhvileplass i Brumunddal

KAMPSAK OM DØGNHVILEPLASSER: Inviterer til samling helgen 10.-11. august.

Til helgen inviterer Ringsaker Lastebilens Venner og Deli de Luca Brumunddal til treff. Bak dette initiativet står yrkessjåførene Rune Ludviksen og Mai-Liss Lilja og daglig leder av Deli de Luca Brumunddal, Tor-Erik Nordstad. De lover kaffe og vafler, stander og taler.

Dette er nemlig ikke bare et sosialt treff. De tre ønsker seg døgnhvileplasser for lastebiler i Brumunddal. Rune Ludviksen har allerede kranglet med Ringsaker kommune i tre-fire år om å få dette på plass. Den siste tiden føler han at det kanskje begynner å bli litt fortgang i saken.

Tungt har snakket med en av initiativtakerne, Mai-Liss Lilja. Ifølge henne har det som tidligere var parkeringsplasser for lastebiler i Brumunddal, nå fått begrenset høyde, slik at kun personbiler får plass. Hun mener at kommunen prioriterer turister framfor yrkessjåfører.

På spørsmål om hvorfor de ønsker døgnhvileplass i Brumunddal når det allerede er en ganske nyåpen og stor døgnhvileplass på Rudshøgda bare noen minutter unna, svarer hun:

– På Rudshøgda er det ingen som ønsker å stå. I Brumunddal kan man bade, de har McDonald’s, døgnåpen bensinstasjon, butikker … På Rudshøgda er det omtrent ingenting, det er for langt unna allfarvei og bensinstasjonen der stenger kl. 19. Alle samles i Brumunddal for det er der de ønsker å være.

Det er mulighet for å parkere ved Esso/Deli de Luca i Brumunddal nå, med plass til rundt 11–12 lastebiler, men ifølge Mai-Liss Lilja er de ikke ønsket der. Hun sier at det går rykter om at kommunen også ønsker å stenge denne for lastebiler. De ønsker derfor å få på plass en lovlig og asfaltert plass i Brumunddal, hvor de kan stå uten å bli «kjeppjaga».

Ifølge Ringsaker Blad var utgangspunktet i 2019 at døgnhvileplassen «måtte ligge i Brumunddal, mot kommunens ønske.» Så da muligheten til å opprette døgnhvileplass på Rudshøgda bød seg tok kommunen den isteden.

På spørsmål om hvor mange de venter til treffet i helga svarer Mai-Liss Lilja:

– Det har jeg ingen anelse om, men vi håper jo på noen biler. Er i hvert fall en del sjåfører som har sagt at de kommer.

KLIKK for alle artikler i EKSTRA Tungt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063