23948sdkhjf

Nylansering fra Rotar: - De sterkeste saksene på markedet

TUNGT UTSTYR: Nederlandske Rotar lanserer flere nye modeller i RSS-serien. De nye rivningssaksene har betegnelsen X, som skal fortelle at de er X-treme.

Rotar leverer et bredt sortiment med verktøy til rivning og gjenvinning. De sier i en pressemelding at X-serien er utviklet for å klare et driftstrykk opp til 380 bar (5.500 PSI). Designet er utviklet for å gi en sterkere redskapskropp, og det skal samtidig forbedre kjevejusteringen. Dette skal gjøre at saksen er i stand til å håndtere høyere skjæretrykk.

RSS 10 X er et helt nytt medlem av RSS-serien. Bommontert passer den til gravemaskiner på 9-13 tonn, og armmontert passer den til gravemaskiner på 12-19 tonn.

RSS 20 X er en ombygd versjon av RSS 20, med helt nytt design i nesen og inneholder alle funksjonene i den nye X-serien. Bommontert passer den til gravemaskiner på 12-23 tonn, og armmontert passer den til gravemaskiner på 20-32 tonn.

Hele X-seriens reise startet med 100 X-modellen. I tillegg til alle de ovennevnte funksjonene har Rotar integrert en større sylinder, som skal gi høy kraft. Rotasjonsdrevet er forsterket og utstyrt med doble girkasser og motorer for forbedret posisjonering.

Rotar har optimert balansen til saksene i forhold til midten av saksens svingkrans. Store sakser har da bedre kontroll over rotasjonen. Tidligere har det hendt at sakser roterte av seg selv når de passerte sitt høyeste punkt i horisontal posisjon.

- Sterkest

- Med en verktøyvekt på 10 tonn er vi overbevist om at vi har introdusert de sterkeste saksene på markedet. Den egner seg for bommontering på en 50-tonns gravemaskin, og pinnemontering på en på 75 tonn eller høyere, sier Louis Broekhuizen, kommersiell leder i Rotar.

- Som svar på stor etterspørsel fra markedet har vi utvidet utvalget vårt med introduksjonen av RSS 150 X, sier han.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078