23948sdkhjf

Lensvik: Full byggeaktivitet for nytt radaranlegg

TUNGE RADARANLEGG: Forsvarsbygg er godt i gang med byggingen av det nye radaranlegget på Hestgrovheia. Totalt skal det bygges 11 anlegg.

– Radaren på Hestgrovheia blir det første anlegget i Norges nye radarkjede som er på en helt ny lokasjon. Radaranleggene vil bidra til å styrke Norges forsvarsevne, og være NATOs øyne i nord, sier Ylva Sneve, prosjektleder i Forsvarsbygg.

Radaranlegget i Lensvik i Orkland kommune er planlagt ferdigstilt vinteren 2026. Fram til nå har Forsvarsbygg oppgradert veien til anlegget og gjort klart tomten.

Byggearbeidet på Hestgrovheia startet i august. Arbeidet utføres av den Åfjord-baserte entreprenøren Stjern Entreprenør AS. Kontrakten for byggearbeidene for det nye radaranlegget har en verdi på nesten 70 millioner kroner.

Byggearbeidet vil pågå ut over høsten så lenge vær og føre tillater det. Deretter vil det bli en pause i arbeidet fram til våren.

Forsvarsbygg har fått oppdrag om å bygge nye og oppgradere eksisterende radaranlegg over hele landet, etter at Stortinget vedtok at dagens radaranlegg skal erstattes av ny teknologi for å møte fremtidens utfordringer. Totalt skal Forsvarsbygg bygge elleve nye radaranlegg. Seks radaranlegg skal etableres på nye steder, mens fem eksisterende radarlokasjoner skal videreføres.

Forsvarsmateriell er totalprosjektleder og ansvarlig for teknologianskaffelsen. Luftforsvaret er bruker av radaranleggene.

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078