23948sdkhjf

Betonmast ansetter kAIa – bransjens første selvprosjekterende ingeniør

KUNNSTIG INTELLIGENS: Betonmast sin nye kAIa er utviklet av selskapet Consigli.

Betonmast Buskerud-Vestfold setter, ifølge en pressemelding, en ny standard i byggebransjen ved å gå til ansettelse av en selvprosjekterende ingeniør.

Denne innovative tilnærmingen markerer et betydelig skritt mot fremtidens bygging, hvor kunstig intelligens og avansert teknologi spiller en nøkkelrolle i å effektivisere og forbedre prosjekteringsprosessen, hevder Betonmast.

– Vi har store forventninger til kAIa. Hun har en enorm arbeidskapasitet, kan jobbe døgnet rundt og på mange prosjekter samtidig. Vi satser målrettet på å ta i bruk kunstig intelligens for å gjøre bygging smartere, mer kostnadseffektivt og bærekraftig, sier Kristian Gjestemoen, daglig leder i Betonmast Buskerud-Vestfold.

Ved å ansette kAIa, bringer Betonmast Buskerud-Vestfold AI direkte inn i prosjekteringsprosessen. Dette åpner for en ny epoke hvor digitale verktøy ikke bare støtter mennesker, men også selv kan ta del i planlegging og optimalisering av byggeprosjekter. Med AI kan Betonmast redusere prosjekteringstiden drastisk, samtidig som kostnader og ressursbruk reduseres.

kAIa kommer fra Consigli. Betonmast Buskerud-Vestfold og Consigli kjenner hverandre godt fra samarbeid på en rekke prosjekter, deriblant Vision i Horten. Consigli har utviklet løsninger som bruker AI til å optimalisere planløsninger, redusere materialforbruket, og sikre tverrfaglig koordinering tidlig i prosjekteringen. Dette kan føre til mer effektive og bærekraftige bygg, med lavere energiforbruk og karbonavtrykk.

– Teknologien i AI er innovativ, som den forretningsmessige endringen i verdikjedeforskyvning og økt konkurransekraft, sier Janne Aas-Jakobsen, adm.dir. i Consigli.

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094