23948sdkhjf

KF Entreprenør bygger pilotprosjekt

Oslo kommune satser på såkalte samhandlingshus. Byråd Inga Marte Thorkildsen fikk æren av å ta det første spadetaket.

På Ljabru i Oslo sør skal Velferdsetaten via totalentreprenør KF Entreprenør oppføre seks småhus rundt et tun med ti boliger og en døgnbemannet personalbase.

Prøveprosjekt for rusavhengige

Om ett år skal rusavhengige med behov for tverrfaglig assistanse flytte inn i de 34 kvadratmeter store leilighetene, som er et prøveprosjekt i rusomsorgen. Grunntanken er at beboerne skal få hjelpen de trenger der de bor.

– Husene vil stå plassert slik at man unngår innsyn til naboer, og hver bolig vil få sin egen lille hageplass. Vi kommer også til å isolere veggene mellom leilighetene i hvert småhus, slik at man unngår at beboerne blir plaget med støy fra naboen, forteller direktør i Boligbygg, Jon Carlsen, ifølge Byggfakta, som overvar den offisielle byggestarten.

Bruken kan endres

Personalbasen blir midtpunktet i tun-løsningen, og de ansatte vil ha god oversikt over alle boligene. Samtidig som boligene tilpasses for en gruppe med spesielle behov, tar man høyde for at bruken av boligene kan endres, og tilpasser dem derfor også til å kunne fungere som omsorgsboliger.

For eksempel forsterkes taket fra soverom til bad for at man ved et senere tidspunkt kan installere heis, uten å måtte forsterke taket.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062