23948sdkhjf

Norsk Gjenvinning er solgt

Vårt største gjenvinningsselskap overtas av svenskene.

I går inngikk svenske Summa Equity Fund en avtale om å kjøpe Norsk Gjenvinning fra nåværende eier Altor.

Transaksjonen er avhengig av myndighetsgodkjennelse og forventes gjennomført i 1. kvartal 2018, skriver Summa i en pressemelding.

De oppgir ikke hvilken pris de er blitt enige om.

Omsetter for 4 milliarder

Norsk Gjenvinning  er Norges største gjenvinningsselskap, med rundt 1200 ansatte og en årlig omsetning på i overkant av fire milliarder kroner. Selskapet har siden 2011 hatt Altor som hovedeier, og har i denne perioden styrket sin posisjon som innen gjenvinning, globalt salg av resirkulerte råvarer og industrielle løsninger for sirkulær økonomi.

– Summa deler vår tro på at et selskap som vil være bærekraftig, ikke bare må legge vekt på det økonomiske, men også på miljøet og det sosiale fotavtrykket. Norsk Gjenvinning er inne i en spennende fase med industrialisering, innovasjon og nordisk vekst, og vi har stor tro på at Summa kan bidra positivt til vår videre utvikling, sier Erik Osmundsen, konsernsjef i Norsk Gjenvinning.

 På omdømmetoppen

Summa Equity er et ungt oppkjøpsfond som investerer i selskaper i Norden. De eier allerede det svenske gjenvinningsselskapet Sortera, og managing Partner Reynir Indahl har tidligere vært styreformann i Norsk Gjenvinning.

– Norsk Gjenvinning viser at bærekraft og lønnsomhet kan kombineres, og jeg er spesielt imponert over at selskapet i år kom på Ipsos topp 20-liste over selskap i Norge med best omdømme. Det er utrolig sterkt for et industrielt selskap, sier Indahl.

Norsk Gjenvinnings styreleder Ole Enger har bakgrunn fra Norsk Hydro, Elkem, Sapa og REC. Enger blir med videre som styreleder når Summa tar over eierskapet.

 

Norsk Gjenvinning

  • Etablert i 1926
  • Samler årlig inn ca. 1,8 millioner tonn avfall fra næringslivet og produserer resirkulerte råvarer som selges på det internasjonale markedet.
  • I tillegg tilbyr konsernet husholdningsrenovasjon, industritjenester, rivning, miljøsanering, makulering og massehåndtering.
  • Konsernet har ca. 40 anlegg og ca. 1 200 ansatte i Norge, Danmark, Sverige og England, og omsetter årlig for ca. 4 milliarder kroner.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.83