Voldsløkka best på rehabilitering
– Rehabiliteringen fremstår som et godt gjennomført prosjekt – både økonomisk, håndverksmessig og estetisk. De har funnet tilbake til sine røtter, samtidig som de har lagt til noen nye kvaliteter. Med relativt enkle grep og vekt på detaljer har det blitt et flott resultat. Voldsløkka borettslag er et forbilde for hvordan man kan ta vare etterkrigsfunkis, sa juryleder Kari Pahle da OBOS-prisen ble delt ut 14. mai på generalforsamlingen til OBOS.
Voldsløkka borettslag har kvittet seg med asbestholdige eternittplater fra 60-tallet, pusset opp slitte murfasader og nærmet seg den opprinnelige stilen fra slutten av 40-tallet. Oppganger er malt, pipeløp er rehabilitert, balkongdører og vinduer er skiftet ut, balkongene har fått nye brystninger og skjermvegger – i tillegg til en rekke mindre tiltak.
OBOS deler hvert år ut en pris til best rehabiliterte boligselskap i Norge. Målet med prisen er å påskjønne gode rehabiliteringstiltak gjennomført i boligselskaper, framheve at dette er arbeider som er bekostet av beboerne selv, og å skape positiv oppmerksomhet om den kontinuerlige oppgraderingen som finner sted av store boligområder.
Det var 22 påmeldte til årets pris, og juryen bestod av Kari Pahle, sjefredaktør Arve Brekkhus fra Byggeindustrien, sjefarkitekt Dag Kristian Bjørnland fra Plan- og bygningsetaten i Oslo og Bolig & Miljø-redaktør Henrik Sørlie fra OBOS.
Alle boligselskap kan melde seg på i konkurransen, men som vanlig var det flest borettslag blant de påmeldte – hele 16 av 22.
– Borettslagsmodellen er helt uovertruffen når det gjelder å sikre at bomiljøer tas vare på over tid. Dette er investeringer som er bestilt og betalt av beboerne selv, og det er viktig for oss å premiere den viktige innsatsen som gjøres, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i OBOS.