23948sdkhjf

Statsbygg går til studenter for miljøløsninger

Noen av materialene som benyttes i byggebransjen inneholder en del helse- og miljøfarlige stoffer.

Alle virksomheter som håndterer slike stoffer er pålagt ved loven å ha en oversikt over stoffene i et såkalt «stoffkartotek».

Er det slik at det er mulig å benytte seg av materialer som er mindre skadelige enn alternativet man står med, uten at dette går særlig utover kostnader eller gir andre ulemper, skal man foreta en såkalt «substitusjonsvurdering».

- Et av Statsbyggs hovedmål innen miljø er å unngå helse- og miljøskadelige stoffer. Derfor ønsker vi å oppdatere substitusjonsvurderingene våre slik at vi i enda større grad kan benytte oss av miljøvennlige produkter i byggene våre, sier direktør for faglig ressurssenter Anders Fylling i Statsbygg.

I en pressemelding skriver Statsbygg at deres erfaring på dette området er at denne typen vurderinger gjøres for sjelden, og at de ofte er basert på mangelfull informasjon.

- Etter å ha laget en oversikt over hele porteføljen vår ser vi behov for ytterligere informasjon om mulige alternativer for en lang rekke produkter. Slik kan vi bli enda mer miljøvennlige.

Søker studenter

Her kommer nå en studentoppgave inn i bildet.

I første omgang åpner Statsbygg for å tilby en prosjektoppgave med veileder, og håper at dette tross kort søknadsfrist kan vekke interesse blant bygg- og miljøstudenter. Oppgaven kan også videreføres som masteroppgave dersom det er ønskelig.

Oppgaven vil passe godt for ingeniørstudenter, og også for studenter innen f.eks. yrkeshygiene, biologi, HMS/SHA og lignende.  

- Arbeidet vil blant annet bidra til prosjekteringsgrunnlaget for det nye regjeringskvartalet og andre viktige byggeprosjekter rundt om i landet. Her er det mulig for en engasjert student å kunne påvirke miljøarbeidet i statlige byggeprosjekter allerede fra skolebenken.

Søknadsfristen er 1. november. Alternativt vil Statsbygg gjennomføre arbeidet på andre måter i nær fremtid, heter det i meldingen. 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125