Vil rekruttere flere til glassfaget
Det faglige innholdet har tittel «Glassfaget – fremtidens fag».
– Våre produkter og tjenester skal bli mer synlige og tilgjengelige, og vi skal rekruttere flere inn til våre fagområder. Alle foredrag er forankret i disse to sentrale emnene, sier prosjektleder Per Henning Graff.
Glass og Fasadedagen (GFD) inneholder foreningens generalforsamling og er ellers en faglig møteplass for medlemsbedrifter og andre fagmiljøer med tilhørighet i foreningen. Denne gang har Hydro Building Systems sitt Sapa-produsenttreff for fasadeentreprenører og Vestfold og Telemark Glassmesterlaug gjennomfører sitt årsmøte i tilknytning til GFD 2019.
– Vi har flere nyvinninger for årets arrangement. Vi har denne gang invitert samarbeidspartnere til å ta del i vårt fagmiljø. Det se ut til å bli vellykket. Foreningen er likevel tydelige på at vårt faglige program skal være det bærende elementet for arrangement. Programmet er nå i praksis klart, sier prosjektleder Per Henning Graff.
Ønsker flere lærlinger
I tråd med foreningens strategiske mål arbeides det aktivt for å etablere flere lærebedrifter, og knytte til seg lærlinger til glassfaget.
– Mange av medlemsbedriftene har god erfaring med lærlinger, og vi har derfor invitert lærebedriften Glassteam AS i Fredrikstad, Opplæringskontoret for håndverksfag i Vestfold (OKH Vestfold) og ikke minst en lærling til å fortelle hvor gunstig vår utdanningsmodell er for både lærling og bedrift. Glassteam AS er en erfaren lærebedrift som har frontet lærlingordningen og fagopplæring i årevis. Vi er glade for at bedriften vil dele siner erfaringer med oss. Etter dette innlegget tror jeg vi får flere lærebedrifter og kan tilby flere lærlingeplasser kanskje allerede fra våren 2019, sier prosjektlederen.
Kunnskap og kompetanse på akademisk nivå
Glass og Fasadeforeningens omfattende kurs- og opplæringsvirksomhet er med på å sikre et høyt kunnskaps- og kompetansenivå ute hos medlemsbedriftene og blant deres medarbeidere. Foreningen ser samtidig etter muligheter for å spre kunnskap i andre fagmiljøer. GF har allerede et samarbeid med Bergen Arkitekthøgskole (BAS). Nå løftes blikket mot arkitektstudentene ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO).
– Jonas Johansen Lippestad fra AHO skal fortelle hvorfor høgskolen ønsker tilby studentene mer kunnskap om de forskjellige byggematerialene og hvordan høgskolen ønsker samarbeide med oss for å få til en fordypning innenfor aluminium og glass, sier Graff.
Fremtidens glassbransje og -marked
En viktig undertittel for GFD 2019 er «Fremtidens glassbransje og – marked». Under denne fanen ønsker foreningen å løfte frem sine medlemsbedrifter i kategorien «Glassprodusenter og -bearbeidere».
– Denne gruppen er en viktig del av vårt fagmiljø og vi har invitert dem til å presentere sine planer for fremtiden. Det kan være endringer i organisasjonen, nye og spennende produkter eller tjenester. I tillegg ønsker vi innspill på hvordan forening og bedrifter sammen kan sikre gode rammebetingelser for bransje og medlemsbedrifter, sier Graff videre.