Oslo-bedrift vant kontrakt om automasjonsarbeid ved Livsvitenskapsbygget
Schneider Electric har nylig signert automasjonskontrakten med Statsbygg, og skal samarbeide med andre entreprenører om å utforme og prosjektere Livsvitenskapsbygget ved Universitetet i Oslo.
Selskapet beskriver entreprisemodellen for bygget som «banebrytende» i en pressemelding.
Livvitenskapsbygget skal stå ferdig i 2024, og blir en arena hvor tverrfaglig samarbeid skal bidra til å løse samfunnsutfordringer innen helse og miljø, ved å sikre internasjonal konkurransekraft innen livsvitenskap vil det bli et prestisjebygg for universitetet, regionen og Norge, skriver bedriften.
Et av ønskene ved prosjektet har vært å tiltrekke seg Europas viseste hoder for å skape et fremtidsrettet og digitalt bygg, som skal matche byggets moderne utstyrspark.
Schneider Electric skriver at de vil bistå med kunnskap og ekspertise innenfor grønn teknologi og byggautomasjon.
Det meldes at teamet fra bedriften som skal jobbe med Livsvitenskapsbygget består av fire personer, som har over 60 års erfaring med byggautomasjonsløsninger til sammen.
─ Med dette prosjektet er vi med på å tilrettelegge for morgendagens forskning og utdanning. Forskning er den nye oljen for Norge, og med dette prosjektet får vi i Schneider Electric være med på denne hodeutviklingen. De beste løsningene for et bygg som skal stå ferdig og være fremst innen forskning i 2024 er kanskje ikke en gang oppfunnet ennå. Denne teknologien skal vi jobbe med å utvikle, skriver Randi Mogerhagen, kundeansvarlig for Statsbygg i Schneider Electric.
Prosjektet markerer første gang Schneider Electric er med på et prosjekt helt fra første fase, og da kan bidra til å påvirke prosjektering og skape et sammenhengende design.
Samarbeidet i kontrakten er med andre entreprenører som AF Gruppen for rør, OneCo Elektro for begge elektropakkene, GK Inneklima for ventilasjon og HENT som bygger.
─ Vi har noen års erfaring med Statsbygg, og erfaringen er utelukkende positiv. Forfasen er viktig å investere i, og dette er en utrolig fin måte å jobbe på. Dette er det mest prestisjefylte prosjektet i bransjen vår på mange år, og største universitetsbygg-satsningen på mange år. Dette er nok det mest høyteknologiske bygget som skal bygges i Norge de neste syv årene. Vi er stolte, glade og ydmyke for tilliten Statsbygg har vist oss, og vi gleder oss til å komme i gang med dette innovative prosjektet, sier Direktør for byggautomasjon i Schneider ElectricDag Otterstad.