23948sdkhjf

Ny etterutdanning for byggebransjen

Digitale byggeplasser krever digital kompetanse i alle ledd. Mandag 13. januar startet første av seks moduler i "Den digitale fagarbeider for byggenæringen" - en ny studiepoenggivende etterutdanning ved Fagskolen Oslo Akershus.

Etter påtrykk fra partene bevilget regjeringen i fjor penger til et bransjeprogram til tiltak for å styrke kompetansen i byggenæringen og industrien

– Dette tilbudet er et resultat av et godt trepartssamarbeid, sier en svært fornøyd Jørgen Leegaard som er samfunnspolitisk direktør i BNL i en pressemelding.

Digitale byggeplasser krever digital kompetanse i alle ledd og er en forutsetning for god samhandling og kommunikasjon i prosjektene.

– Målsettingen er at bedrifter og medarbeidere skal styrke sin digitale kompetanse, sier Per Skau, forbundssekretær i Fellesforbundet.

At byggenæringen trenger fagarbeidere i produksjonen som kan håndtere digitale modeller av bygg og tekniske anlegg er BNL og Fellesforbundet skjønt enige om.

– I bransjeprogrammet skal det etableres attraktive, korte og spissede etterutdanninger for å sikre konkurransekraft i et arbeidsliv i endring. Endringer gjør at bedriftene og medarbeiderne trenger faglig påfyll raskere enn tidligere, sier Leegaard.

Fagskolen Oslo Akershus har utviklet tilbudet i samarbeid med partene. Fagskolen har stor kompetanse på BIM og digitale verktøy i byggenæringen. I prosessen har de mange gode innspill fra en rekke bedrifter om hva utdanningen bør inneholde. Fagskolen har god kontakt med nærings- og arbeidsliv og opplæringen kan bidra til seriøst arbeidsliv og bygge opp om den norske fagarbeideren som konkurransefortrinn og innovasjonsaktør. Det gir god produktivitetsutvikling for virksomheten og stolthet hos fagarbeideren

– Nå tar det første kullet fatt på den første modulen, og vi gleder oss til å komme i gang, sier David Bakken som er prosjektleder i Fagskolen.

Modulene er praktisk lagt opp og kan gjennomføres mens man er i full jobb, forteller han. Hver modul gir 2,5 studiepoeng. De seks modulene tas over ett år.

– Gjennom denne piloten skal vi høste erfaringer. Til høsten blir tilbudet satt opp på nytt og deretter vil vi utvide kapasiteten, avslutter han.

Opphav og kilder: Pressemelding

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063