23948sdkhjf

Rendra sikrer stor sykehuskontrakt

Software-leverandøren Rendra AS har sikret en stor avtale om å levere BIM-tjenester til Nytt Sykehus Drammen og OUS-radiumhospitalet.

Kontrakten har en varighet på syv år i utgangspunktet, men med mulighet for forlengelse i ytterligere to år, med totalt ni år som seneste sluttpunkt.

Selskapene signerte kontrakt 19. november i fjor.

Kontrakten omhandler selskapets StreamBIM-tjeneste, som lar en strømme Bygningsinformasjons Modeller (BIM) direkte til PC-er og håndholdte enheter .

- Grensesnittet vårt har slått veldig an. Det er enkelt å finne frem, rett og slett. Kompleks teknologi presentert på en enkel måte, forteller daglig leder for Rendra AS, Ole Kristian Kvarsvik entusiastisk til Building Supply når vi besøker selskapets kontorer på Lysaker.

Bedriftens teknologi har blitt tatt i bruk ved en god del sykehusprosjekter.

- Litt av grunnen til det er streamingteknologien vår som gjør at vi kan håndtere store komplekse prosjekter. I skyen kan vi prosessere store mengder data og sende bare det som er relevant for den enkelte bruker til enheten han eller hun har logget inn på, sier daglig leder for Rendra AS, Ole Kristian Kvarsvik til Building Supply. 

Helse Sør-Øst testet allerede i 2013 bruk av Rendra O, som produktet den gang het, ved prosjekt nytt Østfold-sykehus (PNØ).

Også St. Olavs hospital i Trondheim var en tidlig pilot kunde, så Rendra har lang historikk mot helsesektoren. I dag er det mange helse- og sykehusprosjekter som kjører StreamBIM blant annet psykiatribygget ved Kristiansand sykehus, byggetrinn 2 på Barne- og Ungdomssykehuset i Bergen (BUS 2), Stavanger Universitets Sykehus (SUS2023), Haugesund Sykehus (ByggHaugesund2020), ny storbylegevakt i Oslo, samt en del nærsykehus.

Programvaren skal gjøre det lett å arbeide sammen med de andre aktørene på prosjektene. Alle ser det samme og man trenger hverken å installere programvare eller laste ned filer for å se og delta i diskusjon og kommunikasjon.

- Det vi prøver å skape er jo en samhandlingsplattform som gjør det transparent slik at alle får innsyn. Det gjør det veldig lett tilgjengelig, forteller Kvarsvik.

Han legger til:

- Samhandling med andre er viktig for oss, fordi vi er små og vi skal ikke løse alle problemer. Vi skal være gode på det vi er gode på, men det er andre som er bedre på andre ting som vi ikke trenger å kopiere.

Kvarsvik forteller at det som skiller den norske bransjens forhold til BIM-teknologi fra utenlandske markeder, er at de offentlige byggherrene alltid har vært på banen når det kommer til utvikling av teknologien ved å stille høye krav.

- De offentlige byggherrene har vært veldig på banen, forteller Kvarsvik.

I tillegg til helseforetakene peker han på Statsbygg, Forsvarsbygg og Avinor. Blant annet stilte Terminal 2-prosjektet ved Gardermoen særdeles høye krav til leveranse av BIM.

StreamBIM-teknologien hadde sitt utspring som en startup ved NTNU i 2012, derav koblingen til St. Olavs i Trondheim på et tidlig stadie.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125