23948sdkhjf

Sopra Steria: Åpner innovasjonslab i Oslo

Sopra Steria vil øke innovasjonstakten i Skandinavia. Nå lanserer det internasjonale konsulentselskapet nyskapingssenteret DigiLab i Oslo.

– Målet er å skape reelle verdier gjennom eksperimentering og brukersentrering. I DigiLab kan vi prøve og feile oss fram til nyskapende løsninger sammen med kundene våre. Kundene vil ta del i den innovasjonen som kommer fra våre innovasjonssentre over hele verden, sier John Berland som leder DigiLab-satsingen i Sopra Steria Skandinavia.

DigiLab kan beskrives som et laboratorierom dedikert til innovasjon, der man gjennom praktiske demonstrasjoner og workshops utvikler nye ideer og muligheter basert på teknologiske nyvinninger som endrer måten vi arbeider og lever på.

– Gjennom informasjonsdeling, samhandling og samskaping er DigiLab møtepunktet hvor fremtidens utfordringer møter dagens situasjon. Vi skal møte kunder og partnere vår på en ny måte og sammen utforske nye muligheter og bygger relasjoner. Sammen skal vi relatere teknologiene som skaper fremtiden til hvordan vi jobber i dag, sier Berland.

For eksempel har selskapets forskning innen HoloLens-teknologien til Microsoft, altså 3D-hologrammer i såkalt «mixed reality», allerede skapt bølger i helse-Norge.

– Laben har allerede vært åpent noen uker, og interessen fra kundene har vært formidabel. Det er ingen tvil om at DigiLab fyller behovet for en uformell innovasjonsarena, sier Berland.

Katalysator for innovasjon

For to år siden åpnet Sopra Steria sin første DigiLab i Paris i Frankrike. Siden den gang har konsulentselskapet grunnlagt ni sentre over hele verden; i London, Singapore, Berlin, Milano, Madrid, Barcelona, Noida (India), Lille og Toulouse.

Selv om alle sentrene har samme fokuset på å utvikle og dele nye løsninger og teknologier, har hver by sitt eget spesialområde. Mens DigiLab i Singapore særlig satser på innovasjon knyttet til fremtidens smarte byer, spesialiserer sentrene i Lille og Madrid seg på henholdsvis kunstig intelligens og tjenestedesign. I Oslo får HoloLens og Watson-teknologi særskilt oppmerksomhet i begynnelsen.

– Interaksjon mellom roboter og mennesker vil bli stadig vanligere i tiden fremover. I DigiLab har vi vår egen robot som er koblet opp mot et system for kunstig intelligens, IBM Watson. Vi snakker med roboten og den gir oss et godt grunnlag når vi skal ta beslutninger og avgjørelser, sier Berland.

DigiLab har allerede rukket å bli en katalysator for innovasjon mange steder.

– For eksempel har sentrene i Toulouse og Lille utviklet et vedlikeholdssystem for skader i Airbus-fly. Ved hjelp av sensorer i kabinen blir skader registrert og automatisk rapportert for å sikre rask og effektiv utbedring, forklarer Berland.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063