Varme anbefalinger til å gå Emballasjeskolen
Årets eksamen i Emballasjeskolen ble avlagt i juni i et gammelt skolebygg med hyggelige omgivelser i Lyngør. Rett etterpå var Geir Løken i Naturabiomat litt usikker på hvor bra det gikk med hans eksamensbesvarelse, men utbyttet av å gå Emballasjeskolen er han ikke i tvil om:
– Det har vært veldig bra! Jeg hadde ikke særlig grunnlag i emballasjefaget fra før, så skolen har vært en solid døråpner når det gjelder materialkunnskap og alt som skjer innenfor emballering i Norge, sier Geir. – Jeg har fått utvidet nettverket gjennom medelever, foredragsholdere og bedriftsbesøk på en måte jeg ikke ville ha gjort uten.
Han trenger ingen betenkningstid før han anbefaler Emballasjeskolen videre til nye elever.
– Skal du jobbe med emballasje på en eller annen måte i Norge, kan du ikke være uten Emballasjeskolen, fastslår han.
Variert undervisning
Før turen gikk til Lyngør for eksamen, hadde klasse 44 vært i Fredrikstad, Trondheim, Sandefjord og Oslo, gjennom fire samlinger á fire dager (tre i Oslo). I forbindelse med samlingene har de vært på bedriftsbesøk hos Glomma Papp, Skanem, Promens, Nidar, Peterson Ranheim, Skipnes Etikett, Tine Sentrallager Heimdal, Norner, BK Grafisk, Jotun, Nortura og Arcus.
Samlingene består ellers av foredrag og gruppeoppgaver om de forskjellige materialtypene, pakkemetoder, emballasjeoptimering, trykkmetoder, salgsfremmende design og regelverk, med mer.
Forståelse av verdikjeden
– Jeg valgte emballasjeskolen etter råd fra mine medarbeidere i Peterson Packaging, samt et ønske om mer kunnskap omkring emballasje, forteller Vegard Utgård, en av de yngste i årets klasse på Emballasjeskolen.
– Det er viktig for min rolle som selger for Peterson å vite grunnleggende informasjon om annen emballasje og forstå hele verdikjeden til produktet. Dette er alfa og omega for å kunne dekke kundens behov og optimalisere emballasjen til våre kunder, fortsetter Vegard.
Magnar Opsahl i NNZ er en av de mest erfarne i årets klasse, men også han syns han har godt utbytte av å delta på Emballasjeskolen.
– Jeg begynte på skolen for å få mer faglig påfyll og for å få muligheten til å knytte kontakter, sier han.
Utvidet kunnskap
Jeanette Midthjell var én av fire kvinner i årets klasse. Hun trekker også frem behovet for økt kunnskap og utvidet nettverk som hovedmotiv for delta.
– Jeg ønsket å utvide kunnskapene mine innenfor emballasje, og stille mer kunnskapsrik i min jobb som salgskonsulent i Norengros, forteller hun.
– Dette for å kunne gi mine kunder et bedre tilbud og samtidig være en kilde for andre på kontoret innenfor emballasje. Jeg jobber med emballasje hver dag og har et ønske om og behov for å være oppdatert og kompetent på området, legger Jeanette til.
Konsentrert
Undervisningen på Emballasjeskolen foregår hovedsakelig ved fire samlinger, der elevene bor på hotell og er sammen i tre/fire dager. Jeanette Midthjell mener at dette bidrar til at hun får konsentrert seg om å øke kompetansen på emballasje.
– Man treffer mennesker som jobber mot det samme som en selv og får masse nye relasjoner. Det er mange spennende bedriftsbesøk, og der er det også relasjonsbygging på høyt nivå, sier hun.
Oppfordrer andre til å søke
– Jeg liker måten Emballasjeskolen er bygd opp på, fastslår Magnar Opsahl. – Emballasjeskolen med Yngve Krokann i spissen gjør en kjempejobb for at vi skal ha lærerike, interessante og morsomme samlinger. Det er en unik mulighet til å knytte tett bånd med representanter fra hele bransjen, oppsummerer Vegard Utgård. – Jeg vil anbefale alle som har tilknytning til emballasje om å delta på emballasjeskolen, uansett alder. Emballasje er et stort felt og man blir aldri ferdig utlært. Emballasje er mer enn en pappeske, legger han til.
– Jeg vil helt klart anbefale skolen, istemmer Magnar Opsahl.
Også Jeanette Midthjell anbefaler andre som ønsker å utdanne seg og lære mer om emballasje som fag å ta emballasjeskolen.
– Det er et høyt nivå og krever mye. Til gjengjeld får man gå en høyt respektert skole i emballasjeverdenen og tilegne seg masse kunnskap om faget og bransjen. Alt i alt en spennende tid med høy læringskurve.
Program Emballasjeskolen Klasse 45, 2015/2016 Samling I – Fredrikstad, 14. - 17. september 2015 Samling II – Bergen, 16. - 19. november 2015 Samling III – Sandefjord, 25. - 28. januar 2016 Samling IV – Oslo, 25. - 27. april 2016 Skriftlig eksamen – Oslo, 10. juni 2016 Muntlig presentasjon, Oslo, 2. desember 2016
Kursavgift for Emballasjeskolen klasse 45: kr. 36000 for medlemmer i Emballasjeforeningen. Kr. 40.000 for ikke-medlemmer. Avgiften dekker alle undervisningskostnader, inkludert faglærers oppgaveretting. Skoleavgiften dekker ikke kostnader til transport og opphold under samlingene.
Elever ved Emballasjeskolen kan delta på alle arrangementer i regi av Emballasjeforeningen til selvkost.
Påmeldingsfrsit er 21. august 2015.