SYSteam: Lanserer ny generasjon RFID-portal
Lanserer ny generasjon RFID-portal
Skeye.smart UHF er utviklet med tanke på detaljist- og logistikkmarkedet for å tilfredsstille de reelle kravene for langdistanse identifikasjon, og for enkel avlesning av et vareparti med stort omfang, basert på passive intelligente etiketter. Enheten består av en komplett lese- og skrivestasjon med ferdig optimaliserte antenner.
I følge leverandøren SYSteam Norge AS kreves det ingen arbeidskraftintensiv og kostbar innføring av coaxkabler og HF-koblinger for å koble antenneenhetene. Antennene har innebygd «HF high-level» registreringsenheter, signalprosessor og RS 485 grensesnitt som er godt beskyttet mot signalstøy. En enkel toleder kabel er derfor tilstrekkelig for å installere enhetene.
- RFID-leseren har funksjonalitet som gjør det mulig å registrere utvalgt informasjon manuelt på etiketten når den er i bruk. Det betyr at man kan følge produktenes prosessforløp fortløpende, opplyser markedssjef Olaf-Magnus Olsen i SYSteam.
I følge den tyske systemleverandøren Höft & Wessel AG benyttes dette eksempelvis i bilindustrien hvor de regelmessig benytter seg av «robotiserte traller» i produksjonen for å dekke transportbehov av understell som skal kobles til karosseri. Disse robotene skal i utgangspunktet transporteres tilbake til samlebåndet, men ettersom arbeiderne ofte er forsinket med å utføre denne transporten og man ikke har oversikt over hvorvidt robotene er ledige, må det investeres i flere roboter enn hva de i utgangspunktet har behov for. Med en RFID-brikke plassert på robotene kan man holde oversikt over hvor de befinner seg, hvilket arbeid de har utført samt om de er ledige til bruk. Da oppnår man en mer effektiv ressursbruk og robotene får et arbeidsintervall på 3 timer fremfor 5.
Blant brukerfordeler trekker Olsen frem:
En av de største detaljistene i Tyskland - Metro i Düsseldorf - startet i fjor med denne teknikken med utrulling i mer enn 100 distribusjonssentre, og alle deres viktigste leverandører benytter nå UHF-teknologi og merker lastepallene med UHF-brikker. Også Tysklands nest største detaljist, Rewe, startet sitt RFID-pilotprosjekt tidligere i år.
Olaf-Magnus Olsen i SYSteam Norge har lang erfaring med RFID, og var blant annet med på å implementere teknologien på et rørlager til Mannesmann i Tyskland i 1986.
- At vi nå har en teknologi som både pris- og kvalitetsmessig er langt bedre enn den gang, gjør at stadig flere virksomheter kan oppnå enklere sporing av varene, samt oppfølging på lager- og varestatus automatisk overført mot ERP-systemet, sier Olsen. Han mener at portalleseren gjør det enda enklere å ta denne teknologien i bruk, siden den er ferdig kalibrert og at lesefølsomheten sammen med en rekke andre funksjoner lett kan justeres via programvare som følger med portalleseren.
www.logistikk-ledelse.no© 2005