23948sdkhjf

Oracle: Integrasjon er nøkkelen til suksess

Oracle:Integrasjon er nøkkelen til suksessDe fleste ERP-leverandører beveger seg nedover i SMB-markedet. Kravet til arkitektur, funksjonalitet, nye pris og lisensmodeller blir avgjørende. – Oracle E-B...

Oracle:

Integrasjon er nøkkelen til suksess

De fleste ERP-leverandører beveger seg nedover i SMB-markedet. Kravet til arkitektur, funksjonalitet, nye pris og lisensmodeller blir avgjørende. - Oracle E-Business Suite har alle disse ingrediensene og vurderes som den mest moderne integrerbare løsningen i markedet, sier markedsdirektør Harald Løvvik i Oracle Norge.

Trond Schieldrop

De tre siste årene har Gartner Group gjennomført en undersøkelse om innkjøpsvanene hos IT-direktører. De viktigste forretningsmessige prioriteringene er kostnadsreduksjoner kombinert med sikkerhet og innovasjon.

- Under .com-epoken kastet flere bedrifter seg på store IT-installasjoner med høy grad av risiko. For leverandør-

ene var dette en drømmesituasjon. De kunne selge kundene vegg-til-vegg-løsninger med få integrasjonsmuligheter. Dagens fokus på kostnader har endret bildet dramatisk. Bedriftene søker nå etter delløsninger (moduler) som bidrar til ROI (Return of Investment) og forretningsmessig effektivisering. Et slikt hamskifte stiller betydelige krav til leverandørene. Integrasjon er nøkkelen til suksess, sier markedsdirektør Harald Løvvik i Oracle Norge.

Integasjon er nøkkelen

Han mener den mest effektive integreringsmåten er ved hjelp av en såkalt applikasjonsserver.

- Det er også bruk av denne teknologien som gir de mest effektive nettløsningene. At Oracle allerede i 2000 skiftet til ny arkitektur med applikasjonsserver og felles datamodell gir oss nå store fordeler. Vi leverer nå stadig flere prosjekter hvor moduler fra E-Business Suite integreres med kundens eksiterende løsninger, opplyser Løvvik.

Enkelte konkurrenter henger etter

Løvvik er overbevist om at alle leverandører på et eller annet tidspunkt må over på en 3-lags modell med en applikasjonsserver i bunn.

- Det er ingen uenighet om dette. Noen har hatt ressurser til å implementere en fullverdig 3-lags modell, mens andre fortsatt har et langt stykke igjen. Vi tror vi har 3-5 års forsprang på dette området sammenlignet med noen av de viktigste konkurrentene, sier Løvvik. - Det vil gi oss en økende fordel når enklere integrasjon blir stadig viktigere. Et annet viktig fortrinn er en felles modell for kunder, produkter og leverandører. Det er en overordnet datamodell som brukes i bunn alle applikasjonsmoduler. Ett nytt integrasjonstilbud fra Oracle er nettopp denne felles datamodellen. Dette vil være en løsning for organisasjoner som har mange ulike systemer, men som ønsker en sentral «hub» med full tilgang på kunde- og produktdata. Dermed vil denne informasjonen være lett tilgjenglig gjennom virksomhetsportalen og ulike enheter som PDA, telefon m.m. Igjen er det applikasjonsserveren som bidrar med denne funksjonaliteten.

Mer fleksibel lisensering og prising

Oracle har laget en prisstruktur som differensierer mellom ulike typer brukere.

- Proffbrukerne vil ha behov for all funksjonalitet i ERP-, CRM- og SCM-modulene. Resten av organisasjonen kan benytte selvbetjeningsløsninger

fra rekvisisjoner, reiseregninger, timeregistrering, rapportering m.m. Outsourcing er for mange SMB-bedrifter veien å gå. Det gir bedriftene større grad av fleksibilitet, mener Løvvik, og legger til at en profesjonell bruker betaler 1.000 kroner i måneden for alle tjenester inkludert. For en selvbetjent bruker er kostnaden 140 kroner i måneden. Ønsker man ikke å la Oracle drifte anlegget, kan man kjøpe en Dellserver til lavere månedsutgifter. Da er alt fra sikkerhet, ytelse og problemhåndtering inkludert.

Større funksjonalitet

Kampen om SMB-markedet blir stadig hardere. En viktig konkurransefaktor er selvfølgelig funksjonalitet. Et av de større konsulentselskapene har nylig gjennomført en sammenlikning av økonomifunksjonene på en del kjente ERP-systemer.

- Oracle fikk en score på 644 av 654 oppnåelige med SAP hakk i hæl. Det var et langt sprang fra disse ned til tradisjonelle SMB-aktørene som eksempelvis MSB. Det skal bli interessant å se hvilke utslag dette vil gi på sikt, avslutter Harald Løvvik.

www.oracle.com/no

www.logistikk-ledelse.no© 2004

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078