Mobile plattformer: Linjegods tar i bruk 1.000 håndterminaler
Mobile plattformer:
Linjegods tar i bruk 1.000 håndterminaler
Linjegods AS har investert ca. 21 millioner kroner i ca. 1.000 nye håndterminaler, mobilt kommunikasjonsnett, systemutvikling og opplæring. De viktigste fordelene med den nye mobile plattformen er at kunder, sjåfører og terminalansatte hele tiden vil ha oppdatert, tidsriktig og sann informasjon.
Denne investeringen gir Linjegods en mobil plattform for ansatte ved selskapets vel 30 terminaler i tillegg til 700 sjåfører.
Ifølge Linjegods sikrer en helt ny og fremtidsrettet teknologi utvikling av nye kunderettede tjenester innen informasjonslogistikk, økt leveringskvalitet, bedre produksjonsstyring og en mer sikker og effektiv drift. Den nye løsningen består av:
Den nye løsningen er allerede tatt i bruk i Stavanger, Haugesund, Bergen og Kristiansand. I løpet at november vil alle de største terminalene være i drift med den nye løsningen. I takt med utrullingen av den nye løsningen faser Linjegods ut eksisterende håndterminaler og systemer som har vært i bruk siden før 1990.
Bedre produksjonsstyring
Den nye teknologien vil være viktig for at Linjegods skal ligge fremst i utvikling av nye tjenester innen informasjonslogistikk og bedre leveringskvalitet som kommer kundene til gode. For Linjegods betyr løsningen bedre produksjonsstyring og en mer sikker og effektiv drift.
De viktigste fordelene i første omgang er at kunder, sjåfører og terminalansatte hele tiden vil ha oppdatert, tidsriktig og sann informasjon ved at håndterminalen har online kommunikasjon med selskapets sentrale database. Det betyr eksempelvis at:
Den tekniske løsningen
Håndterminalen Symbol PDT8056 er ifølge Linjegods meget robust og tilfredsstiller alle krav til praktisk anvendelse i selskapets logistikk- og distribusjonsapparat - både på terminalene og i distribusjonsbilene. De er levert med Pocket PC operativsystem fra Microsoft, Intels X-Scale 400 MHz prosessor, og har et minne på 128 MB RAM/64 MB ROM, avansert farge LCD-display og integrert laserscanner. For kommunikasjon har den innebygget både trådløst radionettverk (WLAN) og telefoni (GPRS). SQL Anywhere fra Sybase er valgt som database på håndterminalen.
Terminalene til Linjegods er utstyrt med aksesspunkter for direkte tilgang til bedriftens interne nettverk. Ved hjelp av programvare levert av Symbol (AirBeam Safe) velger håndterminalen automatisk det nettverket som gir best forhold for kommunikasjon. Telenor er leverandør av Mobile Data Access (MDA) for sikker kommunikasjon i GPRS-nettet.
Symbol leverer også programvare (AirBeam Smart) for programvaredistribusjon og oppdatering av håndterminalens operativsystem.
Linjegods egen IT-avdeling har utviklet applikasjonene med hjelp av utviklingsverktøyet Visual Studio.Net fra Microsoft.
Hele prosessen fra valg av teknologi til utrulling er styrt av Linjegods i et eget prosjektteam i tett samarbeid med leverandørene. Ifølge selskapet har dette gitt Linjegods en strategisk kompetanse som sikrer en rask og effektiv videre utvikling tilpasset eksterne og interne behov.
www.linjegods.no
www.logistikk-ledelse.no© 2004