Kolomoen bru blir rosa i hele oktober
-Brystkreft handler om liv og død akkurat som trafikken. Som trafikkulykker rammer kreft tilfeldig. Rosa Kolomoen bru i oktober begynner å bli en tradisjon, og det er en glede for oss å gi dette bidraget. Det som er ekstra moro er at våre egne ansatte sier de er stolte over at vi støtter aksjonen på denne måten, sier avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Aud M. Riseng.
I tillegg til den rosa lyssettingen av Kolomoen bru har Statens vegvesen i Hedmark kjøpt inn et antall Rosa sløyfe-reflekser som deles ut til egne ansatte og til kunder ved trafikkstasjonene i Hamar og Elverum.
Formålet med Rosa Sløyfe-aksjonen er å vise solidaritet med dem som rammes av brystkreft, øke kunnskapen og samle inn penger til forskning og brystkreftrelaterte prosjekter.
384 000 biler passerer den rosa bruaRosa sløyfe er en internasjonal brystkreftaksjon, og tidligere er kjente bygg som Operahuset i Sydney og Eiffeltårnet i Paris lyssatt med rosa farge. Her i Norge skjer det samme med flere byggverk, blant andre Holmenkollen i Oslo og Tyholttårnet i Trondheim.
-Vi opplever at flere og flere ønsker å støtte opp om aksjonen. At Statens vegvesen velger å markere solidaritet med brystkreftrammede og deres familier også i år synes vi er fantastisk flott. Det er en symbolhandling det står respekt av, sier distriktssjef i Kreftforeningen Innlandet, Espen Thorsrud.
Han er spesielt fornøyd med at nettopp Kolomoen bru blir farget rosa. Gjennom et døgn passerer i gjennomsnitt 12 400 biler Kolomoen (enten på E6 eller på rv. 3). Det vil si at i løpet av 31 oktoberdager vil de som kjører eller er passasjerer i totalt 384.000 biler se brua, enten i dagslys eller i rosa drakt på kvelds- eller nattetid.
-Det gir håp om at mange får med seg budskapet vårt, sier Espen Thorsrud.
Fakta:
Unike kvinner fortjener unik brystkreftbehandling
I dag er 88 prosent av alle brystkreftpasienter i live fem år etter at de har fått diagnosen. Men behandlingen kan være tøff. Mer forskning på bedre diagnostisering vil føre til at flere får personlig tilpasset kreftbehandling og at færre blir overbehandlet. Dette vil spare mange kreftpasienter for varige bivirkninger og sørge for riktigere bruk av ressurser i kreftbehandlingen.