Økt lønnsomhet for milliardbedriften GK i Norge
GK er med sine over 3.000 ansatte og en omsetning på drøye 6,1 milliarder kroner i fjor en av Skandinavias ledende tekniske entreprenører og servicepartner innen ventilasjon, kulde, byggautomasjon, elektro og rør.
GK Gruppen hadde i første halvår driftsinntekter på 2.906 millioner kroner, en nedgang på 9 prosent sammenliknet med samme periode i fjor (3.195 millioner). Resultat før avskriving (EBITDA) utgjorde 53 millioner kroner, mot 88 millioner kroner i første halvår 2020 (-39,8 prosent), mens resultat før skatt ble 27 millioner kroner mot 46 millioner kroner i samme halvår i fjor (-41,3 prosent).
Ordreinngangen i første halvår var samlet sett god, og ordrereserven for konsernet var per første halvår på 3 milliarder kroner, en økning på nesten 7 prosent sammenliknet med samme tidspunkt i fjor, opplyser selskapet i en pressemelding.
Solid resultatforbedring på den norske virksomheten
Omsetningen i GKs norske virksomhet i første halvår er stabil på 1.893 millioner kroner, sammenliknet med 1.933 millioner kroner etter samme periode i fjor, mens resultat før avskriving (EBITDA) øker med 17,5 prosent til 67 millioner kroner for første halvår, mot 57 millioner kroner i samme periode i fjor. Korrigert for restruktureringskostnader er den reelle resultatforbedringen på underliggende drift 35 prosent.
Hovedårsaken til resultatforbedringen er ifølge GK mer robust prosjektgjennomføring og økt produktivitet. Rørvirksomheten har hatt en svært solid lønnsomhetsutvikling i første halvår. Ordrereserven for entreprisevirksomheten i GK i Norge er nå på over 2 milliarder kroner, en økning på 17,5 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.
Ny organisering
Rune Hardersen, adm. direktør i GK Norge sier at de er svært fornøyde med utviklingen i selskapet, men gjør nye grep for å sette dem i posisjon til å vinne konkurransen i et marked i rask endring.
– Den 1. september rigget vi om GK Norge fra en organisering med tre fagselskaper til ett selskap med tre divisjoner innenfor service, entreprise, samt byggteknologi og utvikling. Nye klima- og miljøkrav, mer komplekse prosjekter og økt krav til effektivitet vil prege tekniske entrepriser i årene som kommer. Den nye organisasjonen skal gjøre oss raskere, mer innovative og mer enhetlige, sier Hardersen.
Opphav og kilder: GK Gruppen