23948sdkhjf

Nå er det nyeste AnleggsMagasinet og TransportMagasinet ute

TUNG PROMO: Utgave 6-2024 av Norges beste bransjemagasiner er klare til å leses. Bla deg gjennom godsakene enten på skjerm eller papir.

Dette kan du lese om i AnleggsMagasinet 6-2024:

I den nyeste utgaven av AnleggsMagasinet kan du lese om mye forskjellig i anleggsbransjen. Vi har vært innom entreprenøren Bjørn Baastad på Trysil som forteller sin historie og hvordan bransjen har utviklet seg siden han kjøpte sin første graver i 1996.

Vi har vært innom familiebedriften Elverum Grus & Transport for å lage vår faste artikkelserie «Etter noen timer». De har en ny Ljungby L15-7 hjullaster som kun hadde gått 100 timer da vi var på besøk. På tungt.no kan du se video av maskinen.

Det nærmer seg Dyrsku’n og i år er det meldt at anleggsområdet blir betydelig større enn tidligere. AnleggsMagasinet har spurt utstillerne om hva publikum kan forvente å se på årets messe, som er nummer 157 i rekken.

Vi har også tatt en titt på driftskostnadene for anleggsmaskiner første halvår 2024, og hvordan maskinsalget var første halvår.

Vi har snakket med sentrale aktører i markedet om Envoa-endringene og hva status er i dag. For et drøyt år siden endret Enova støtteordningen til nullutslippsmaskiner. Den gang ble det omtalt som en bremsekloss på utviklingen.

Dette og mye mer kan du lese om i den nyeste utgaven av AnleggsMagasinet.

Dette kan du lese om i TransportMagasinet 6-2024:

Denne gangen har redaktøren tatt turen nordover og snakket med dansken Kim Engdahl Pedersen i Narvik, veteranen Geir Roar Pettersen i Harstad, Kanebog Transport, også i Harstad og den nyeste stafettdeltakeren, Håkon Benum i Sortland.

Kim Engdahl Pedersen har fått sin Volvo FMX 500 kranbil akkurat slik han vil ha den, spesialbygget for røffe forhold og framkommelighet med en dasj komfort.

Geir Roar Pettersen har rukket å bli 75 år, og kan se tilbake på et eventyrlig liv, hovedsakelig tilbrakt på landeveien, med unntak av noen år til sjøs i starten av karrieren.

Kanebog Transport er med i denne utgavens TM for 20 år siden. Bedriften var i mange år den i Esso-systemet med minst uhell, men for noen år siden skjedde det noe som gjorde at de valgte å la Haukebøe Transport ta over.

Stafettdeltaker nr. 44, Håkon Benum, kjører i dag krokbil med sin far. Men med dype røtter i et fiskevær og en barndom med far og bestefar på havet var det ikke gitt at det var på land han skulle ende opp.

Sommeren er treff- og messetid. For første gang siden 2008 ble det avholdt messe for bergingsbiler på Storefjell. De ventet seg 15–20 biler og 200 besøkende, men endte på 50 bergingsbiler og over 500 besøkende!

Vi har også tatt turen til Nederland og Truckstar Festival i Assen. Nederlendere er glad i transport og festival, men denne sies å være den beste.

Få også med deg det hjertevarme portrettet av mannen bak Tommy-treffet, Tommy Olsen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11