23948sdkhjf

Finale i junior-NM i Kjetting på Oslo Motor Show

KJETTING-NM: Lørdag kl. 15 på NLFs stand på Oslo Motor Show blir det finale i junior-NM i Kjetting.

Sist gang junior-NM ble holdt på Oslo Motor Show var i 2022. I fjor ble det holdt under NLFs Transportkonferanse, men i år er det altså tilbake på Oslo Motor Show. Finalen avslutter årets Følg drømmen – ikke strømmen-turné, som startet på Kirkenes vgs 2. september.

Årets finalister er tre gutter – alle fra Nord-Norge: Esben-Nicolai Rothli Andreassen (17), elev på Hadsel vgs avd. Melbu 2TOA og Ole (16), elev på Bodin vgs. Den siste finalisten er fra Harstad, men det har ikke lykkes Tungt å få tak i han. Felles for de to er lite, eller ingen erfaring i kjettingpålegging. Likevel har de klart å komme seg til finalen. Det ligger kanskje noe i det guttene sier om å være fra Nord-Norge.

– Hva var tidene deres i kvaliken?

Esben-Nicolai: – Jeg husker ikke helt … Men tror det var rundt 20 sek, er ikke sikker.

Ole: – 31 sekunder.

– Hva ser dere for dere å jobbe med etter skolen?

Esben-Nicolai: – Jeg ser for meg å kjøre langtransport. Jeg er veldig glad i å kjøre bil så håper på å få kjøre vogntog.

Ole: – Jeg ønsker å jobbe på båt. Maskinist eller motormann.

– Hva tenker dere om finalen i morgen?

Esben-Nicolai: – Jeg gleder meg til finalen, men er litt redd for å prestere dårlig. Håper på å prestere bra.

Ole: – Jeg tenker at finalen kommer til å gå bra.

– Alle dere tre finalistene er fra Nord-Norge, hva tror dere det skyldes?

Esben-Nicolai: – Jeg tror det er fordi vi her oppe i Nord-Norge får mer snø og is om vinteren enn det man får nede i Sør-Norge.

Ole: – At alle tre er fra nord er forventet, siden det er glattere veier og lengre vintre her oppe.

NLF tar med seg «Følg drømmen-tralla» og et par kjendiser

NLF har med seg bilen som har vært med på hele Følg drømmen – ikke strømmen-turneen, som ifølge Kjell Olafsrud, markedsdirektør i NLF, internt bare blir kalt «Følg drømmen-tralla». Bilen har blant annet simulator.

Olafsrud forklarer forskjellen på junior-finalen og hovedfinalen:

– Juniorer er elever som hverken har lappen eller har starta i læra ennå. Og fordi de ikke kan kjøre, skal de feste kjettingen på et løst tvillinghjul. Altså ganske likt som i en kvalikrunde til hovedfinalen. Mens i hovedfinalen festes jo kjettingen på et hjul på en lastebil. Og premien på lørdag, i tillegg til å bli kåret til Norgesmester er å få være til stede på hovedfinalen i mars.

– Har det vært kvaliker i løpet av året, sånn som det er for «vanlig» Kjetting-NM?

– Ja, vi har hatt masse kvaliker! Vi var på Jæren truckmeet, Trøkk 'n' Truck, alle de store treffene. Og så er det Følg drømmen ikke strømmen-turneen, som har vært på videregående skoler over hele landet, forteller Olafsrud.

I tillegg til finalen i junior-NM, har NLF også fått med seg komiker Viggo Venn, som kommer på fredagen, og på lørdagen kommer to av sjåførene fra tv-programmet Norske truckers, Bjørn Erik «Bernie» Bergan og Tiril Thengs.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047