23948sdkhjf

Dette betongrøret er en ny, norsk restaurant

Snøhetta har tegnet Europas første undervannsrestaurant. Sjekk bildene!

Ytterst i havgapet ved Båly, ti minutter fra Lindesnes Fyr, har Snøhetta designet Europas første undervannsrestaurant.

Restauranten er designet på oppdrag fra eierne av Lindesnes Havhotell, Gaute og Stig Ubostad. Ubostad-brødrene inngikk samarbeidet med Snøhetta i 2016.

Ifølge Dagens Næringsliv vil restauranten koste dem 45 millioner kroner.

Et lite under

Undervannrestauranten, som skal ha plass til 100 gjester, har fått navnet Under. Med metertykke betongvegger og massive akrylvinduer skal den tåle det havet måtte by på av trykk og støt.

Til forskjell fra undervannsrestauranter andre steder i verden, skal Under ligge som en vannkikkert som hviler på havbunnen, fem meter under vann, opplyser Snøhetta.

Avlangt betongrør

Selve restauranten er formet som et avlangt betongrør i grov betong som stikker skrått ned i vannet. Ruheten i betongskallet er designet for at blåskjell og andre vekster skal kunne klore seg fast. Over tid vil blåskjellbestanden kunne bygge seg opp til å danne et kunstig blåskjellrev, som både renser sjøen og tiltrekker seg livet i havet.

Avansert varmepumpeteknologi skal utnytte den stabile temperaturen som det er på havbunnen året gjennom.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078