23948sdkhjf

Planer for fortsettelsen av nye Lilleby

Hundrevis av folk har allerede flyttet inn i sine nye hjem på Lilleby i Trondheim. Og flere skal det bli! HUS Arkitekter har begynt å legge planer for fortsettelsen av nye Lilleby.

Her skal det bygges rundt 700 nye boliger, blant annet to høyhus på 16 og 12 etasjer. HUS Arkitekter jobber nå med å utforme et inspirasjonshefte for innhold og utforming av det nye området. Denne planen berører alt fra belysning til vegetasjon, veier, stier og bygninger. Hvordan Lilleby oppleves når du kommer inn til bydelen, og hvordan vi legger til rette for aktivitet mellom husene er sentrale tema. Hva må til for at folk skal føle seg hjemme her? Hva er det som gjør en bydel levende?

Bringer bylivet til Lilleby
En av de som skal finne svaret på dette er Maria Lund, arkitekt i HUS Arkitekter. Hun vil skape de gode, uformelle møteplassene. 

– For å skape liv mellom husene, må vi legge til rette for møter mellom folk. Steder hvor man kan treffe på naboen og slå av en prat. Det er det som gjør Lilleby til et hyggelig nabolag, sier hun. Det trenger ikke å være så stort. Et innbydende inngangsparti vendt mot fellesområdet kan være et slik møtested, eller kanskje der du parkerer sykkelen?

For sivilarkitekt og partner i HUS Arkitekter, Tom Forsberg, er det også viktig å skape plasser og tilbud som gjør Lilleby til et sted du har lyst til å være. Kvalitetene ved Lilleby er ikke bare det som ligger rundt, som Solsiden og Korsvika, mener han. Lilleby skal ha tilbudene som skaper kvaliteter i seg selv – lekeplasser, benker, parker, kunst, severdigheter. Det er det som er grønt byliv.

– Vi jobber mye med hva som skal til for at folk skal oppsøke disse plassene på Lilleby, sier Tom Forsberg. 

– De må ha et snev av fellesskap i seg. Uteområdene på Lilleby skal kunne tilby noe for alle aldre og interesser, sier han.

Den grønne bydelen
En viktig del av de nye uteområdene blir de nye parkene. Ved Dakota, de gamle trehusene i midten av Lilleby, kommer Dakotaparken. Dette blir et grønt fristed, mens torget i enden av området blir en mer urban plass. Og inne i blant husene kommer det flere små, grønne lunger. 

– Ved å utnytte plassen godt, får vi også plass til mer grønt. Vi ser for oss forskjellige typer trær og planter for å skape et variert og frodig miljø, sier Tom Forsberg.

– Grønne omgivelser kan dessuten være mer enn gress og trær, sier Maria Lund. 

– Busker skaper grønn skjerming mellom hagene, grønne vekster kan vokse på både vegger og på tak, og regnbed og vannspeil kan være med å skape flotte omgivelser. Det finnes mange muligheter, sier hun. 

På denne måten kan vi skape små, gode overraskelser til de som bor i området, og til de som kommer på besøk.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064