23948sdkhjf

Gjennombrudd for nytt brøytestikkekonsept

I tre år har RoadTech jobbet med å utvikle en helt ny brøytestikkemaskin som skrur stikkene automatisk ned i jorda. Nå har selskapet signert sin første store kontrakt med Svevia Norge.

– Et viktig gjennombrudd som vil vise hvordan fremtidens konsept for brøytestikker kommer til å se ut både i Norge og forhåpentligvis resten av verden. Lavere kostnader, betraktelig bedre miljøavtrykk og bedre trafikksikkerhet er viktige stikkord, sier gründer Peder Strømsvåg.

 

Robotisert løsning

Konseptet innebærer en robotisert løsning for utsetting, en ny type resirkulerbare plaststikker, en patentert skruløsning, en digital plattform og en terminalløsning for vasking, sortering og resirkulering. Konseptet har blitt utviklet med god støtte fra Innovasjon Norge, som også igjennom Miljøteknologiordningen bidrar til testing i større skala de to neste sesongene.

– Vi er veldig glade for nå å ha signert den første kontrakten med Svevia Norge. Vi opplever både Svevia og byggherre Trøndelag Fylke som fremoverlente og tydelig i sin satsning på miljø, effektivitet og trafikksikkerhet, sier Strømsvåg.

– Vi har fått flere henvendelser fra andre fylkeskommuner, og det gjør oss trygge på at byggherrene nå ønsker å tenke nytt og innovativt på et tema som er svært viktig i et snørikt land som Norge, legger han til.

 

Røros og Stjørdal

Den nye løsningen skal benyttes på to kontrakter i Trøndelag fylke, henholdsvis Røroskontrakten og Stjørdalskontrakten. Det er tatt forbehold om endelig tildeling av driftskontraktene i avtalen. Avtalen innebærer levering av en RT stikkemaskin og 50.000 RT Skrubrøytestikker.

 

Stor miljøutfordring

Brøytestikker er en stor miljøutfordring som belaster Norge med store mengder plastavfall hvert år. RoadTech sitt konsept tar tak i denne utfordringen, og vil både redusere plastavfallet og sørge for at avfallet lar seg resirkulere.

– Vi ser på RoadTech sitt nye konsept for håndtering av brøytestikker som en viktig satsing på miljø og sirkulærøkonomi i en stor og viktig bransje globalt. Konseptet er helt i tråd med våre mål for Miljøteknologiordningen, og vi kommer nå til å følge dette spennende prosjektet tett framover, sier Lars Sandnes, rådgiver i Innovasjon Norge.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11