23948sdkhjf

Hat trick til 800 millioner

Tre store prosjekter med en samlet estimert verdi på 800 millioner kroner. For Assemblins rørprosjektavdeling i Oslo betyr det at programmet langt på vei er sikret helt frem til 2026.
  • Storbylegevakten i Oslo.
    Byggherre: Omsorgsbygg Oslo KF 
    Totalentreprenør: Skanska Norge AS
  • Kjelleren under regjeringskvartalet 
    Byggherre: Statsbygg
    Samspillentreprenør: Veidekke AS
  • Construction City på Ulven 
    Byggherre: Construction City Eiendom AS
    Totalentreprenør: AF Bygg Oslo/Betonmast

Dette er de tre store oppdragene for Assemblin rørprosjekt Oslo. En ekstra fjær i hatten er det at alle jobbene har kommet som følge av kompetanse og gode referanser – ikke på grunn av pris, opplyser selskapet i en pressemelding.  

Vinner på kvalitet

– Pris vil alltid være en faktor når en konkurrerer om jobber, men nå henter vi tre av de virkelig store oppdragene i markedet først og fremst gjennom dokumentert kvalitet og oppdragsforståelse, sier Leif Stensrud, regionsjef prosjekt i Assemblin AS.

– Disse jobbene er resultat av flere år med målrettet satsing på kompetansebygging og leveransekvalitet. Nå fester vi for alvor grep i det øverste sjiktet av markedet – der hvor vi er aller best, og der vi sikrer den langsiktige driften av selskapet, fortsetter han.

Samspillkontrakter

Alle de tre prosjektene er basert på samspillkontrakter. For Oslo storbylegevakt har Assemblin også signert kontrakt for utførelse, mens de to andre oppdragene fortsatt er i samspillfasen. Avdelingsleder Snorre Barking er imidlertid trygg på at de får utførelsen også av de to siste oppdragene.

– En skal selvfølgelig ikke ta seieren på forskudd, men alt tilsier at vi kommer til å følge disse jobbene helt ut. Gjør vi jobben vår i samspillfasen, ligger det i prinsippet i kortene at vi også leverer utførelsen, sier han.

Barking mener at tre oppdrag av denne typen, mer eller mindre samtidig, på mange måter er belønningen for alt de har jobbet med og alle de prosjektene de har levert de siste årene.

– Vi gjorde en omorganisering i avdelingen i forkant av disse prosessene, nettopp for å spisse kompetanse og fokus, og gå bevisst etter denne typen jobber. Vi har satset hardt på prosjektutviklingsavdelingen vår, som består av prosjektutviklingsleder Bjørn Olaf Larmerud og prosjektutviklerne Eirik Vollen og Christopher Fjeld, og det har vært en suksess. For begge de to siste jobbene var det helt avgjørende. Spesielt fra Construction City fikk vi veldig tydelige tilbakemeldinger om at det var referansene, oppdragsforståelsen og ressursene vi kunne stille som tok oss videre i konkurransen, sier Barking.

Delaktig fra dag én

Bjørn Olaf Larmerud, som leder prosjektutviklingsarbeidet i Oslo, mener at bare et fåtall konkurrenter etter hvert vil ha kapasitet og reell mulighet til å konkurrere om disse store jobbene - og at gapet bare vil øke.

– I tider hvor vi ser at flere av konkurrentene våre bygger ned organisasjonene, er det ikke mange som har økonomi og kapasitet til å ta nøkkelpersoner ut av ordinær produksjon og la dem jobbe i slike samspillprosjekter kanskje et helt år. Vår erfaring er imidlertid at vi er nødt til å være delaktige i disse prosjektene og sørge for at de nøkkelressursene vi lover kundene, er tilgjengelige og til stede fra dag én. Dessuten har vi medarbeidere med mye erfaring med denne typen jobber. De vet hva de går til og hva dette handler om, sier han.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08