23948sdkhjf

Menzi Muck Scandinavia:: Klatregraverne

Reintrodusert med en sjarmerende maskindemo i spektakulære omgivelser

Tyssedal:

Truls Østerud leder nå Menzi Muck sin satsing i Skandinavia. For den sveitsiske produsenten har bestemt seg for å satse gjennom datterselskapet Menzi Muck Scandinavia med Truls i spissen etter noen år med Bulder som importør (Tidligere Motorsalg).

I mai arrangerte han en slags minimesse for Menzi-folket hos en av kundene i denne nokså eksklusive kundegruppen.

Arrangementet ble holdt i bakgården til Norvald Olsen (Norvald Olsen AS), og for en bakgård! Med dramatiske bratte fjellsider, et vassdrag og småskog, kan det nesten ikke ble et mer naturlig habitat for de sveitsiske kjempeedderkoppene. Førerdemo ble holdt blant annet av Markus Schneider og Bertil Steinsland, to svært erfarne førere. Det er et lite miljø og de fleste som driver med dette kjenner til hverandre.

– Det er et nært og godt samarbeid i denne bransjen, kommenterer Truls.

Et eksempel på dette er at maskinene tilhørte entreprenørene, og det her var det bare å prøvekjøre maskinene til hverandre. Tre av de utstilte maskinene tilhørte Norsk Bergsikring (NBS) som bruker fire Menzi-maskiner. En tilhørte Norvald Olsen og sammen med Østerud AS arrangerte de maskindemo sammen med den ferske importøren.

Spesialistkunder

Truls har i samarbeid med Gjerstad tatt frem en spesialtilpasset versjon av S60-hk-festet for Menziene, det gjør at kunden kan bruke alt det vanlige utstyret de allerede har.

Tidligere måtte man bruke eget Menzi-feste. Det har vært et poeng for han å gjøre ting enklere og mindre kostbart for spesialistkundene.

Variert bruk

Et typisk samtaleemne blant Menzi-førerne er valg av hjulstørrelser, om skal man velge 22,5 eller 26,5-tommer avhenger av bruken og hvilke egenskaper du er ute etter.

Bruken av maskinene varierer veldig. Norvald Olsen har spesialisert seg på å demontere maskinene og flytte de med helikopter opp på fjellet for å utføre jobb for blant andre kraftselskap og kommuner. Før 2010 drev han på med vanlige maskiner, nå har han spesialisert seg på dette.

– Jeg lærer noe nytt på hver jobb jeg utfører, forklarer han. Han tror ikke det er nødvendig med lang erfaring som maskinfører for å klare å mestre dette, det er noen som har teft for det og andre ikke, tror han. I maskinparken står det i dag to Menzi Muck, fire beltedumpere og en Cat 312 i tillegg til en del annet spesialutstyr.

Vokst opp med maskiner

Nå har også hans datter, Inger, begynt å kjøre. Hun er vokst opp med maskiner og da hun var liten ble hun med faren på jobb siden mor jobber i Nordsjøen.

Nå har hun lyst til å begynne med sprenging, men først kommer fagbrev til sommeren forteller hun AnleggsMagasinet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078