23948sdkhjf

Blir importør av Power Box

Anleggsgruppen kan sitte på løsningen på flere av ladeutfordringene.

Bruksområdene er så mange at de selv ikke vet hvor dette bærer hen.

Nytt Agentur

Anleggsgruppen undertegnet fredag 12.04 avtalen på agenturet til Xelectrix Power på deres stand på Bauma.

Markant interesse

Men daglig leder Per Gunnar Holmgren og salgssjef Paul Håkon Endresen i Lier-firmaet Anleggsgruppen har allerede pratet med flere av de store utleieselskapene og de er svært interessert.

– Power Boxene kan blant annet sørge for nok strøm på byggeplasser og ta unna peak-loads, forklarer de.

De kan lades på 230 Volt og ta ut 400 Volt og er dermed aktuelle for mange andre områder.

- Alle hus som har solcellepaneler trenger en slik, nevner Endresen som et annet eksempel.

Anleggsgruppen elektrifiserer

Per Gunnar Holmgren forklarer at responsen fra markedet vil avgjøre hvor dette bærer hen. Og selv om dette er et helt nytt område for Anleggsgruppen setter det ting i perspektiv at de under Bauma kunne vise til fem nye elektrifiserte anleggsmaskiner som er på vei.

Glad for etablering i Norge

Salgssjef i Xelectrix Shaun Montgomery mener Norge er ledende på området og er glad for å ha inngått distributøravtalen med Anleggsgruppen.

– Bare se på elbilsatsingen i Norge, kommenterer han og minner samtidig om at miljø og bærekraft er grunnpilarene i selskapet.

Han bruker det som eksempel for hvor tydelig retningen er i Norge og legger ikke skjul på deres entusiasme.

– Vi er på første steg nå, rask lading er nøkkelen i neste steg, særlig gjelder dette for batterielektriske anleggsmaskiner på byggeplasser, forklarer Montgomery.

Har klart å øke kapasiteten

De vil trenge mye strøm på kort tid, mer enn strømnettet ofte klarer, og det er her boksene kommer inn. Selskapet ønsker å være ledende på mobile ladeenheter.

Batteriteknologien er High Voltage Lithium Iron og selv om de er hemmelighetsfulle, avslører de at det dreier seg om ny inverter-teknologi og active battery management-system som øker lagringskapasiteten.

Stikkordene

– Peak-shaving, peak-power-boost, grid-stabilisation, load-shifting, reactive-power-compensation og grid-reduction-compensation er noen av stikkordene som forteller hva Power Boxene gjør, forklarer Montgomery.

Parallell teknologi

Kundene har mulighet til å minske dieselforbruk CO2-utslipp og fossil avhengighet, fortsetter han. Han bruker utrykket «hybridisation» og paralellteknologi siden Power Boxene vil passe godt sammen med solcelleanlegg, vindkraft, generatorer og nettstrøm som effektiv energioppsamler.

Alexander Hartl, administrerende direktør i Xeletrix, mener det bør komme lovkrav om energilagring i kjellere på leilighetsbygg når for eksempel 50 beboere kommer hjem og skal lade elbilene sine samtidig.

For østerrikerne flyttes nå fokuset fra forskning og utvikling, som har pågått i fire år, til mer produksjon.

Xelectrix Power GmbH:

Xelectrix Power GmbH er et østerisk selskap som siden 2015 har utviklet komplette lagringsløsninger for strøm. Produktene heter Power Box og finnes fra små bokser på 20 kwh lagringskapasitet med 35 kwh inverter, til bokser bygget på 40-fots containere med 2,4 megawattimer.

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14