23948sdkhjf

Styrker laget tross korona

– Vi vurderte aldri permitteringer, men styrker oss i stedet, sier daglig leder Atle Gerhardsen i Cautus Geo.

Cautus Geo bruker koronakrisen for å skape ny vekst. Ett av grepene handler om rekruttering.

Lier-selskapet Cautus Geo er mest kjent for å overvåke naturfarer. I mer enn ti år har selskapet overvåket rasutsatte fjellpartier som Åkneset og Mannen.

Tar ny sats

– Vi har brukt koronakrisen til å ta ny sats. Vi har brukt tiden til å forbedre oss, sier Gerhardsen, som heller ikke avblåste rekrutteringsprosessen da krisa traff alle i mars.

– Vi leverer sikkerhet. Det handler om å overvåke og kunne forhindre ulike farer. Da skal vi også være en sikker og trygg arbeidsgiver for våre ansatte. Her skal alle føle seg ivaretatt. Tap og færre oppdrag som følge av koronakrisen er noe vi må tåle, sier Gerhardsen.

Permitteringer uaktuelt

– Når pandemien kom, var jeg aldri inne på tanken om å permittere. Vi lever av sikkerhet, og det forplikter. Også våre ansatte skal ha en sikker arbeidsplass, sier Gerhardsen.

Cautus Geo har ikke gått skadesløs gjennom nedstengningen av Norge, selv om mange av oppdragene er regnet som samfunnskritiske og ikke er stoppet opp, har også Cautus Geo gått på en nedtur.

– I mars hadde vi kraftig fall i omsetningen. Som mange andre ligger vi et godt stykke bak budsjett, men det er svingninger vi skal tåle, sier Gerhardsen.

Aldri underskudd

Helt siden etableringen i august 2009 har selskapet tjent penger. Ikke et eneste år har Cautus Geo gått med underskudd.

Eierne har bygd opp egenkapitalen. I tillegg er det satset mye på forskning, utvikling og ny kompetanse.

– I koronakrisen har vi styrket oss med ny kompetanse, dels gjennom nyansettelse, og vi er fortsatt i rekrutteringsprosess for å få ny kompetanse på laget, og vi har rustet opp på dokumentasjon, skapt andre forbedringer og lagt grunnlag for ny oppgang.

– Vi tar inn over oss at Norge i år går på en økonomisk nedtur. Veksten blir negativ i år. Også vi merker bortfall av nye jobber vi kan regne på eller konkurrere om, men vi tror på oppgang etter nedturen. Da skal vi være klar. Vi har bygget robusthet for å takle nedgangen vi har hatt i år. Nå handler det om å stå best mulig rustet til å være med å konkurrere om oppdragene som kommer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141