Fagbrev i Posten
Dette omfatter både praksiskandidater og lærlinger. Blant disse er hele 450 nye fagbrev de neste tre årene.
- Posten er opptatt av å levere kvalitet i sine tjenester og «vinne kundens hjerte». Fagutdanning utfyller den bedriftsinterne opplæringen og bidrar til at medarbeidere får dypere innsikt i jobben. Fagutdanningen gir også impulser og motivasjon for de som får muligheten, sier Erik Roth, direktør for organisasjonsutvikling i Posten.
ForpliktendePosten ønsker å bidra til å oppfylle «Samfunnskontrakt for flere læreplasser». Samfunnskontrakten er en avtale mellom partene i arbeidslivet og myndighetene. Ambisjonen er blant annet å øke antallet godkjente lærekontrakter med 25 prosent fra 2011 til 2015. Sørge for å øke antallet voksne som tar fag- eller svennebrev, samt øke andelen lærlinger som fullfører og består med fag- eller svennebrev.
Samfunnskontraktens overordnede mål er å forplikte myndighetene og partene i arbeidslivet til å forankre fagopplæringen i alle relevante bransjer og sektorer. En viktig del av kontrakten blir derfor å skaffe flest mulig læreplasser til elever som ønsker det.
Bedre kunnskapPostsjåfør Øivind Aksberg ved Postens Godssenter har tatt fagbrev som yrkessjåfør.
- Jeg ble mye brukt i opplæring av både vikarer og lærlinger. Det var jeg selv som tok initiativ til å ta fagbrev. Jeg mener det er viktig å ha riktig fagkunnskap når jeg skal lære opp andre, sier Aksberg.
Fagbrevet har gitt ham utviklingsmuligheter han ellers ikke ville fått. Han har også fått mer ansvar, blant annet for å lære opp sjåførlærlingene ved Postens godssenter. Øivind Aksberg er også oppnevnt som medlem av prøvenemnda for yrkessjåførfaget i Oslo.
I følge tall vi har fått fra Posten Norge så har de i dag 278 ansatte med fagbrev som yrkessjåfør, og 348 med fagbrev i logistikkfaget. Og flere skal det altså bli.