23948sdkhjf

GK med ambisiøse klimamål

GKs ambisjon er å halvere egne utslipp innen 2030 og at halvparten av kundeporteføljen skal være klimanøytral innen 2035.

Nøkkelordene for GKs strategi er lønnsomhet, digitalisering og bærekraft. Tidligere denne uken leverte selskapet sin andre bærekraftsrapport og med det fasit for oppnådd utslippsreduksjon i 2020.

– Vi vet at vår næring globalt står for 40 prosent av energibruken og klimagassutslippene, og det kan ikke fortsette. I vår rolle sitter vi på en sentral del av løsningen på klimaproblemene, og bidrar gjennom å levere smarte og energieffektive løsninger, sier Kim Robert Lisø, konsernsjef i GK som er en ledende skandinavisk totalteknisk entreprenør og servicepartner med over 3.000 medarbeidere.

Vil være et klimaforbilde

Selskapet har satt seg ambisiøse klimamål og er ifølge en pressemelding allerede godt i gang med å redusere egne utslipp, med litt ekstra drahjelp fra koronapandemien.

– Vi skal halvere egne utslipp innen 2030, og vi skal bidra til at halve kundeporteføljen vår skal være klimanøytral i 2035. Vi er modige nok til å si: Vi skal være et klimaforbilde. I 2020 har vi redusert våre egne klimagassutslipp med 19 prosent, og overgang til flere elektriske biler har gitt god effekt. Samtidig må vi erkjenne at 10 prosent av utslippskuttet i 2020 skyldes nedgang i flyreiser, én av få positive effekter av pandemien, sier Guro Steine, konserndirektør kommunikasjon og bærekraft i GK.

Selskapet har signert UN Global Compact og jobber systematisk med miljø og klima, sosialt ansvar og forsvarlig selskapsstyring. 

Systematisk oppfølging

GK legger vekt på å kommunisere åpent om hvor selskapet står i dag og hvor de skal. Selskapet integrerer derfor bærekraftsrapporteringen i årsrapporten, slik at alle konsernets interessenter kan få med seg hele bildet. Rapporten utgis både på norsk, svensk og dansk.

GKs verdier, etiske retningslinjer og adferdskode er ryggraden i styringen av selskapet og er en grønn tråd gjennom rapporten.

– Det siste året har vi tatt grep for å sikre at adferdskoden er kjent for og forplikter alle som jobber i GK, og vi har etablert rutiner for å følge opp ansvaret i leverandørkjeden. Det kan høres både byråkratisk og kjedelig ut, men det er denne systematiske oppfølgingen som utgjør en stor forskjell over tid når det gjelder å avdekke risiko og se muligheter til å forbedre oss. La oss ikke undervurdere kraften av over 3000 personer som drar i samme retning, sier Lisø, som legger til at arbeidet med bærekraft styrker risikostyringen, reduserer kostnader og øker tilfredsheten blant medarbeiderne.

Opphav og kilder: GK gruppen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.088