23948sdkhjf

Delvis stenging i Drammen: For at broen fortsatt skal trafikkeres av tunge kjøretøy, må det kontrolleres at det ikke er feil med spennarmeringen

TUNG INSPEKSJON: Det er Statens vegvesen som melder om inspeksjonen av broen på rv. 291 fra Strømsø til Holmen i Drammen. Det skal skje 22. til 26. juli, og i disse fem dagene må trafikken over brua gå på ett kjørefelt. Trafikken vil slippes fram i kun én retning av gangen.

– Det er på ingen måte mistanke om en kritisk situasjon for tilstanden på brua. Denne inspeksjonen må gjøres på grunn av brutype og alder, forklarer prosjektleder Jacob Jacobsen i Statens vegvesen.

Broen er viktig for trafikkbildet i Drammen, blant annet for tungtrafikken til og fra Drammen havn. Inspeksjonen skal gjennomføres av Rambøll, på oppdrag fra Statens vegvesen.

Strømsøbrua

Strømsøbrua ble åpnet i 1966 og var en videreføring av sitt «halvsøsken» Holmenbrua som stod ferdig i 1964. Brua går fra Holmennokken til Telthusgaten. Strømsøbrua fungerte som del av E18 inntil motorveibrua åpnet. Den fungerer nå som bybru og er svært viktig for å betjene havne- og industritrafikken til Holmen. Den ble rehabilitert fra høsten 2018 til våren 2020, hvor skadet betong ble erstattet med ny betong på undersiden.

Spennarmert betong er betongkonstruksjoner som er forsterket med oppspent armering. Spennarmeringen fungerer litt som kablene i en hengebru, bare at de ligger støpt inn i betongen. Spennkablene befinner seg i underkant og på sidene i brua. For å komme til må det brukes en brulift som står på brua og heiser en kurv med inspektører til undersiden av brua.

Arbeidet gjør at ett kjørefelt stenges de dagene inspeksjonen blir gjennomført, noe som betyr redusert kapasitet over brua.  Det kan ikke arbeides på natt da denne typen inspeksjon krever dagslys. Det er derfor planlagt arbeid fra morgen til kveld.

Gjennomsnittlig trafikk over brua er om lag 21.000 kjøretøy per dag. Buss for tog kjører på sommeren denne veien mellom Drammen stasjon og Brakerøya. 

Aktuelle omkjøringer er om Øvre Sund bru på fylkesvei 283 eller E18 mellom Lier og Drammen.

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062