23948sdkhjf

Hjullås på Taraldrud i natt: To vogntog, fem nasjonaliteter og diverse brudd

AV 183 KONTROLLERTE: Kontrollen på E6 inngående sør for Oslo natt til i dag var etter rapporten fra Borgar Waale i Statens vegvesen å dømme både fredelig og snill. Kort: Mange biler og få forseelser.

Totalt rullet 183 tungbiler over kontrollplassen, og det ble kun fire bruks/kjøreforbud. Det er selvsagt fire for mye, men så var det to som pekte seg voldsomt ut i eksotisk retning.

Nå skal det sies at langtransport og logistikk per definisjon er internasjonalt i sitt vesen, og nå i ferietider ruller det antagelig langt flere utenlandske små og store kjøretøy forbi Taraldrud enn norske. 

Men dette handler om transport av gods til og fra norske vareeiere og produsenter, som man forventer også har et ansvarlig blikk på transporten av godset? Vel:

Litauisk vogntog med indisk fører som fikk kjøreforbud da fører ikke hadde gyldig førerattest. Firmaet fikk et gebyr på 60000 kr, som må betales på stedet (bildet viser hjullås). Og det avdekket flere brudd på kjøre og hviletid.

Bulgarsk lastebil med tysk tilhenger og makedonsk fører ble ilagt bruksforbud og et gebyr på 4000 kr for å ikke inneha gyldig yrkessjåførkompetansebevis. Også her hadde fører flere brudd på kjøre og hviletid.

Manglende attester, kompetanse og brudd på hviletid er både risikofaktorer i trafikken - og ikke minst brudd på sunn og rettferdig konkurranse.  

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.054